In Nederland zijn meer dan 750 bedrijven actief die specialistische en onderhoudswerkzaamheden verrichten, zoals keuringen, poetswerkzaamheden, bekleden, autoruitherstel etc. Deze werkzaamheden worden aan de meest uiteenlopende voertuigen verricht: normale en klassieke voertuigen, campers en caravans, motorfietsen etc.

RISICO’S

In Nederland zijn meer dan 250 carrosseriebouwbedrijven actief die de meest uiteenlopende transportoplossingen realiseren. Zij bouwen alles wat het professionele wegvervoer nodig heeft: van maatwerk tot serieproduct, zoals touringcars, ambulances, politie- en brandweerauto’s, koelwagens, aanhangwagens, opleggers en veewagens.

VEILIGE WERKWIJZE

Een veilige werkwijze is een nauwkeurig omschreven activiteit of werkwijze waarvoor met voldoende zekerheid is bewezen dat de blootstelling aan gevaarlijke stoffen onder de grenswaarde blijft. In de situatie van deze arbocatalogus is dat aangetoond met een betrouwbaar model waarmee de blootstelling aan gevaarlijke stoffen is berekend. Deze gehele onderbouwing is te vinden onder Veilige werkwijze.

OPLOSSINGEN

Hieronder staan alle oplossingen op een rij, ingedeeld naar type aanpak. Wilt u de oplossingen specifiek per risico bekijken, ga dan naar Risico’s en kies het tabje Oplossingen. Of gebruik de zoekfunctie rechts bovenaan de pagina.

LEVERANCIERS

Om risico’s te beheersen is het handig om een lijst te hebben waar die oplossingen of maatregelen voor risico’s in de carrosseriebranche te verkrijgen zijn. De leveranciers worden genoemd bij de oplossing, maar staan ook nog eens in een alfabetisch lijst leveranciers gerangschikt.